Monapel Praktika egyméretes nadrágpelenka

Share
2,890 HUF

A Monapel Praktika nadrágpelenka korszerű és kényelmes megoldás kisbabák környezettudatos pelenkázására. Mérete patentokkal állítható, ezért újszülött kortól szobatisztaságig használható, 3kg-tól 15 kg-ig. A baba méreteinek megfelelően állítható mini, midi vagy maxi méretre, így nem kell nagyobb méretű pelenkákat vásárolni.

Könnyen feladható a gyermekre. Tépőzárral záródik, így a baba pocakméretének megfelelően állítható. Hátul gumírozott derékrész biztosítja, hogy kényelmes legyen a babának. Újszülött gyermeknél a pocakméretnek a pelenka hátsó oldalára, kívülre helyezett tépőzár használata felel meg.

A tökéletes illeszkedés érdekében a comboknál is gumírozott, védőgátat alkot. Anyaga puha flanel, ami kellemes érzés a baba bőrének. A bevarrt nedvszívó magnak köszönhetően nedvszívása a többszöröse a hagyományos textilpelenkáénak (min. 550ml). A pelenkához tartozik egy betét, amelynek segítségével szabályozható a pelenka nedvszívása. A Praktika nadrágpelenkához vízzáró külső használata szükséges.

Anyaga: 100% pamut külső és belső borítás, 100% poliészter nedvszívó mag a pelenkához tartozó betétben és a pelenka belsejében. A belső és a betét bőrrel érintkező anyaga nyers, puha flanel, ami minősített ÖKO fonalból készül.

A bevarrt nedvszívó mag nagy nedvszívású bőrbarát poliészter anyag, a baba bőrével viszont csak természetes, tiszta pamut anyag érintkezik, amivel biztosított a nagyobb nedvszívás és a mosás utáni gyors száradás is. A pelenka anyaga tartós, így több gyermeket is kiszolgál.

Használata: A Monapel Praktika nadrágpelenkához vízzáró külső, MonaWrap használata szükséges. A pelenka méretét a baba méretének megfelelően kell beállítani a patentokkal. A pelenkához tartozó betét segítségével szabályozható a nedvszívás. Kisfiúknál inkább előre kell helyezni, míg kislányoknál középre. A betétet újszülötteknél még nem kell használni, legfeljebb éjszakára. Általában 3 hónapos kortól a megnövekedett mennyiségű táplálék miatt már szükség van rá. Nagyobb gyermekeknél éjszakára szükség lehet 2 db betét használatára, ezért a betét külön is megvásárolható. A szilárd szennyeződések könnyebben eltávolíthatóak Monapel eldobható papírbetét használatával.

Kezelése: Az új pelenkákat az első használat előtt érdemes 2-3 alkalommal is kimosni a legnagyobb nedvszívó képesség elérése érdekében. A Praktika nadrágpelenkákat elegendő 40 vagy 60 fokon mosni.

Kifőzni, főzőprogramon mosni, vasalni nem szabad, mert ezek tönkreteszik a pelenka gumírozását, megolvaszthatják, deformálhatják a tépőzárat és a patentokat. Vegytisztítani és fehéríteni tilos! Klórmentes, aktív oxigént tartalmazó áztató- és mosószereket használata ajánlott. (A klór tartalmú szerek pl. Hypo, Florasept, Domestos roncsolják az anyag szálait, így megrövidítik élettartamát.) Mosás előtt a pelenkák hátsó részén lévő tépőzárat vissza kell hajtani és a patentokat szét kell nyitni. A pelenkákat mosásig enyhén ecetes vízben érdemes tárolni (10 l vízhez kb. 1 dl 15-20% ecet).

A Monapel eldobható papírpelenkabetét használatával a szilárd szennyeződések könnyen eltávolíthatók.